Ny sadel <3

*Trumvirvel* JAG HAR KÖPT EN DRESSYR SADEL! wihoo! Det har tagit sin lilla tid med att spara ihop till en sadel för 30 000 kr men nu är det gjort. Har som sagt köpt den av mina egna pengar och jag är så glad över den. Känner mig så lycklig över denna invisteringen. Så nu har jag bara denna dressyrsadeln att rida Mirre med. För att Mirre ska hålla sig fräsch så långt det går så har jag ju valt att bara rida dressyr med honom. För mig gör det inget. Hoppning och dressyr är lika kul men på så olika sätt.
 
Tillbaka till sadel, Märket på sadeln jag köpte var Prestige och modellen hette Prestige X-Helen Dressyr. Kan slänga in lite fakta om den med : Prestige har i samarbete med Helen Langenhaneberg tagit fram en ny dressyrsadel. 
X-Helen har ett mycket djupt säte och tunna paneler så ryttaren kommer nära hästen. Den har det nya X-Technology-systemet i sätet med utskurna hål i bommen, som fyllts med stötdämpande material. Det gör att ryttaren kommer djupare ner i sadeln utan att "fastna" eller bli begränsad i sin rörlighet, vilket ofta är fallet med sadlar som enbart har utskurna hål i bommen. 
Sätet ger även stöd för svanskotan vilket hjälper till att hålla bäckenet i rätt position. 
De anatomiskt formade panelerna har ett honeycomb-material kombinerat med ett mjukt fjädrande material och ger hästen ordentlig rörelsefrihet.